BOTOX

Vad är botox?

Botox är ett läkemedel som används vid estetisk indikation, såsom oönskade rynkor men även i medicinsk syfte vid exempelvis migrän och tandgnissling.

Vad gör botox?

Botox blockerar impulsen från nerven till musklarna så att de inte längre kan dras samman och eliminerar därigenom linjer och rynkor. De obehandlade musklerna påverkas inte, vilket gör att din normala mimik inte påverkas. Efter behandlingen blir huden slätare och mjukare.

När kommer effekten efter en behandling?

Effekten av behandlingen syns inte direkt utan kommer successivt efter 3-4 dagar. Fullt resultat ses omkring 10-14 dagar efter din behandling.

Hur länge håller botox?

Behandlingens resultat varar i regel mellan tre och sex månader, beroende på behandlingsområde samt individuella skillnader såsom ålder och livsstil. Behandlas du regelbundet sitter effekten i längre för varje gång.

Hur ofta behöver man göra ny behandling?

Det beror på din nuvarande status. Vi börjar varje behandling med en konsultation där vi går igenom dina förutsättningar och behov.

Är du ung och vill förebygga rynkor från att utvecklas behöver du inte behandlas mer än 1-2 gånger per år.

Är du äldre med djupa rynkor kan du behöva 2-3 behandlingar per år för att upprätthålla effekten. En fördel är dock att effekten av behandlingen efter varje förnyad behandling sitter i längre för var gång, så att du allt eftersom behöver allt färre behandlingar.

Vad kan vi behandla?

  • Rynkor i pannan.
  • Bekymmersrynka mellan ögonbrynen.
  • Kråksparkar kring ögon, mun och näsa.
Innan Botoxbehandling

Du som kund kommer att få signera en hälsodeklaration på kliniken innan behandlingen påbörjas.

Efter Botoxbehandling


Efter botoxbehandlingen bör du inte gnida på eller massera det behandlade området – det kan göra att botulinumtoxinet sprider sig till närliggande muskler som man inte vill behandla. Man bör också ta det lugnt det närmaste dygnet efter behandlingen och t ex undvika fysisk träning.

Risker

Precis som med alla sorters ingrepp finns det risker med botox, men de är ytterst små.

I mycket sällsynta fall kan läkemedlet förflytta sig och påverka omkringliggande muskulatur, vilket kan ge en svaghet i oönskad muskulatur, exempelvis i form av ”ledsna ögon”. Detta kan i de flesta fall åtgärdas. Hör av dig direkt för att boka en återbesökstid om oönskad effekt uppstår

Biverkningar

Eftersom Botox, precis som hyaluronsyra (Fillers), bryts ner successivt i kroppen, är eventuella biverkningar övergående. Mindre blåmärken och viss rodnad i behandlingsområdet är helt normalt första dagarna efter en botoxbehandling, men alltid övergående.